
Szczegóły:
Chemia żywności t. 2. Biologiczne właściwości składników żywności
autor: red. Zdzisław Sikorski
Jeżeli nie widzisz powyżej porównywarki cenowej, oznacza to, że nie posiadamy informacji gdzie można zakupić tę publikację. Znalazłeś błąd w serwisie? Skontaktuj się z nami i przekaż swoje uwagi (zakładka kontakt).
Streszczenie ebooka:
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.W tomie 2 opisano:- witaminy;- rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; – nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;- alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;- toksyny surowców żywnościowych;- dodatki do żywności i suplementy diety;- analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
O ebooku:
Chemia żywności t. 2. Biologiczne właściwości składników żywności - to ebook opublikowany przez Wydawnictwo Naukowe PWN.
Numer ISBN tej publikacji to 9788301196929.
Premiera "Chemia żywności t. 2. Biologiczne właściwości składników żywności" miała miejsce dnia 2017-11-23.
Autorem jest red. Zdzisław Sikorski. Oryginalnym językiem tej publikacji jest język polski.
Został on zakwalifikowany w kategorii: . Napopularniejsze rozszerzenia plików dla Chemia żywności t. 2. Biologiczne właściwości składników żywności to MOBI, EPUB oraz PDF.
Aby przeczytać cały ebook Chemia żywności t. 2. Biologiczne właściwości składników żywności musisz poświęcić ~2 -4 godziny. Na ebook składa się około 109 stron co w uśrednionym przeliczeniu daje około 27000 słów.