
Szczegóły:
Gluten free. Jak współczesna pszenica nas zatruwa
autor: Julien Venesson
Jeżeli nie widzisz powyżej porównywarki cenowej, oznacza to, że nie posiadamy informacji gdzie można zakupić tę publikację. Znalazłeś błąd w serwisie? Skontaktuj się z nami i przekaż swoje uwagi (zakładka kontakt).
Streszczenie ebooka:
Modyfikowana genetycznie pszenica jest co prawda wydajniejsza, ale jednocześnie ma znacznie więcej glutenu. Nic zatem dziwnego, że obecnie aż jedna na trzy osoby może wykazywać wrażliwość na to białko. Lekarze nie podejrzewają, że za chroniczne zmęczenie, kłopoty z trawieniem i nastrojem, bóle głowy, artrozę, zawroty, neuropatie lub bóle mięśniowe odpowiedzialna jest pszenica! Co więcej, u osób z predyspozycjami genetycznymi gluten jest czynnikiem wyzwalającym choroby autoimmunologiczne: celiakię, chorobę Crohna, stwardnienie rozsiane, cukrzycę typu 1 czy reumatoidalne zapalenie stawów. Niniejsze dzieło stanowi syntezę prowadzonych badań naukowych nad glutenem oraz przeprowadzonych rozmów, wyłącznie ze specjalistami w tej dziedzinie. Postaw na świadome odżywianie!
O ebooku:
Gluten free. Jak współczesna pszenica nas zatruwa - to ebook opublikowany przez Vital.
Numer ISBN tej publikacji to 9788365404923.
Premiera "Gluten free. Jak współczesna pszenica nas zatruwa" miała miejsce dnia 2016-11-14.
Autorem jest Julien Venesson. Oryginalnym językiem tej publikacji jest język polski.
Został on zakwalifikowany w kategorii: . Napopularniejsze rozszerzenia plików dla Gluten free. Jak współczesna pszenica nas zatruwa to MOBI, EPUB oraz PDF.
Aby przeczytać cały ebook Gluten free. Jak współczesna pszenica nas zatruwa musisz poświęcić ~2 -4 godziny. Na ebook składa się około 80 stron co w uśrednionym przeliczeniu daje około 20000 słów.