Szczegóły:
- Wydawca: Septem
- ISBN: 9788324676705
- Autor: John Mariani
- Język: polski
- Premiera: 2013-04-12
- Kategoria: Poradniki
Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II
autor: John Mariani
Jeżeli nie widzisz powyżej porównywarki cenowej, oznacza to, że nie posiadamy informacji gdzie można zakupić tę publikację. Znalazłeś błąd w serwisie? Skontaktuj się z nami i przekaż swoje uwagi (zakładka kontakt).
Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II | Ebook | Opis
Dowiedz się, jak:
zainstalować i konserwować grill
rozpalić i podtrzymać odpowiedni ogień
grillować różne rodzaje potraw – od mięsa i drobiu, przez owoce morza i warzywa, aż po owoce i desery
przyrządzać na ruszcie egzotyczne dania
Z tą książką upieczesz kilka pieczeni przy jednym ogniu – wzniesiesz się na wyżyny kulinarnego kunsztu, będziesz się świetnie bawił i wreszcie dobrze sobie podjesz!
Coraz cieplejsze dni i noce sprzyjają biesiadowaniu pod chmurką i to właśnie grill coraz częściej jest gwiazdą ogrodowych imprez. Potrawy pieczone na ruszcie świetnie smakują, są proste do przyrządzenia i – jak twierdzą dietetycy – zdrowsze, bo zawierają mniej tłuszczu. A grillować można prawie wszystko: rozmaite mięsa i ryby, warzywa, a nawet owoce.
Zapewne niejeden raz wrzucałeś kiełbaskę na grilla lub opiekałeś ją nad ogniskiem. Jeśli jednak naprawdę gotujesz się do grillowania przez duże ‚G’, ta książka uczyni z Ciebie mistrza rusztu. Cokolwiek postanowisz przyrządzić, z Grillowanie dla bystrzaków. Wydanie II Iw Ci się upiecze.
Przygotuj się do grillowania – poznaj grillowy żargon, wybierz odpowiedni grill i naucz się rozpalać oraz podtrzymywać ogień.
Żyj ze smakiem – zaopatrz swoją spiżarnię w potrzebne zioła, przyprawy, nacierki, oleje aromatyzowane i marynaty.
Stare, ale jare, czyli klasyka grilla – zacznij od kiełbasek, hamburgerów, szaszłyków oraz żeberek i zachwyć gości ich wspaniałym, oryginalnym smakiem.
Rozwiń swoje umiejętności – osiągnij mistrzostwo, korzystając z naszych wskazówek dotyczących grillowania wieprzowiny, wołowiny, drobiu, jagnięciny, ryb, warzyw i… owoców.
Z grillem na działce:
różnice między zwykłym grillowaniem a powolnym pieczeniem;
kolorowe zdjęcia potraw przygotowanych według 130 przepisów z książki;
sprzęt i akcesoria do grillowania;
instalowanie, użytkowanie i konserwacja grilla;
szczegółowy instruktaż bezpośredniego i pośredniego grillowania;
wskazówki ułatwiające panowanie nad ogniem i żarem;
używanie rożna i wędzarni.
Podróżniku, odkrywco, wolny człowieku…
Seria Dla bystrzaków to niezbędnik każdego poszukiwacza wiedzy. Książki pisane lekkim stylem pełne są humoru, a jednocześnie zawierają czytelne informacje, przygotowane przez specjalistów w swoich dziedzinach. Dzięki nim odkryjesz, że potrafisz chłonąć wiedzę niczym gąbka, dobrze się przy tym bawiąc.
Świetna lektura przy śniadaniu, w łóżku, podróży i na bezludnej wyspie.