Najlepsze ebookie online powiązane ze słowem: Poradniki
Zajęcia artystyczne mają bardzo duże znaczenie dla rozwoju każdego dziecka. Poprzez pracę twórczą dzieci rozwijają nie tylko kreatywność, ale i zdolności intelektualne, percepcję, umiejętności społeczne oraz uczą się rozpoznawać i nazywać emocje. Otoczenie, które sprzyja twórczości dziecka, inspiruje je do...
Obserwując małe dzieci, łatwo zauważyć, że są one żądne wiedzy, ciekawe świata i pełne pomysłów, które powinny być rozwijane. Postaraj się, aby wiedzę dziecka rozwijać w miłej i swobodnej atmosferze. Stwórz mu środowisko, w którym codziennie będzie mogło poznawać świat...
Moc pozytywnego myślenia. Świat jest dobry kiedy patrzysz na niego dobrymi oczami. Bo to, co się w nim dzieje, jest odbierane przez ciebie przez pryzmat wszystkiego, co nosisz w duszy. Jeśli więc oczyścisz swoje serce, niespodziewanie świat wyda ci się...
To są proste przepisy na potrawy, które same się gotują. Opracowałam je dla siebie, bo chciałam jeść zdrowo. Odkąd zaczęłam się tak odżywiać, mam mnóstwo siły! Nie tylko do tego, żeby podróżować i uprawiać bieganie, ale także siły umysłu do...
W 1989 roku udało nam się zrobić rzecz dla innych narodów niewyobrażalną. Ruszyliśmy z miejsca głaz komunizmu, który przygniatał ludzkość przez niemal pół wieku. W skali globalnej było to z pewnością największe polskie zwycięstwo w historii. Dokonaliśmy tego, co innym...
Żadnych sztuczek czy wyrzeczeń – tylko zadziwiające efekty! - Czy czujesz się zdezorientowany przez niejasne i/lub sprzeczne informacje dotyczące sposobów na utratę zbędnych kilogramów? JILLIAN MICHAELS jest jednym z najbardziej uznawanych specjalistów od zdrowego trybu życia w Stanach Zjednoczonych. Cztery...
Ryż to podstawa diety ponad połowy ludności świata – jest pożywny, niskokaloryczny i lekkostrawny, bogaty w składniki odżywcze i witaminy. Jednocześnie nie zawiera cholesterolu, tłuszczu i glutenu. Nie powoduje alergii, dlatego jest doskonałym i bezpiecznym posiłkiem dla każdego. Ryż jest...
Kasze od dawna goszczą na polskich stołach. Jednak przez pewien czas zostały zapomniane, a szkoda, ponieważ są bogate w minerały, witaminy, są niedrogie i do tego pyszne. Książka przedstawia przepisy z wykorzystaniem kasz: gryczanej, jaglanej, jęczmiennej, a także innych, mniej...
Sezon na grillowanie trwa zwykle kilka miesięcy, lecz to nie problem dla smakoszy tego rodzaju kuchni. Przy odrobinie chęci i z pomocą odpowiedniego sprzętu grillować można przez cały rok! Dania z grilla to zbiór wyśmienitych przepisów na soczyste mięsa i...
Dieta wegetariańska to po prostu dieta bezmięsna. Często się uznaje, że przez brak tego składnika w pokarmach nie do końca służy ona poprawnemu funkcjonowaniu organizmu. Nic bardziej mylnego, ponieważ są rośliny, które mogą zastąpić to, co w mięsie najcenniejsze, czyli...
Pasztety można piec, zapiekać w cieście, gotować na parze. Sporządza się je z mięsa rzeźnego, dziczyzny, drobiu, podrobów, ryb, owoców morza i warzyw. Aby wzbogacić smak, dodaje się do nich przyprawy korzenne, grzyby, wino, a także brandy. Doskonale smakują z...
Jeszcze niedawno stałym elementem letniego pejzażu był wystawiony w oknie gąsiorek z owocami, a przekazywane z pokolenia na pokolenie receptury uchodziły za cenne wiano. Dziś ta tradycja popadła w zapomnienie, a przecież likierami i nalewkami uświetniało się wszelkie uroczystości, z...
Trudno dziś sobie wyobrazić kuchnię polską bez ziemniaków. Są doskonałym i łatwym w przygotowaniu dodatkiem do potraw z mięsa i ryb, niezastąpionym składnikiem rozmaitych sałatek jarzynowych. Ugotowane, upieczone lub usmażone – przyrządzamy je na wiele sposobów i za każdym razem...
Przygotowane domowym sposobem nalewki tradycją sięgają średniowiecza. Dziś na nowo stają się powodem do dumy gospodarza częstującego alkoholem. Łączą w sobie wyśmienity smak owoców, ziół, miodów i przypraw z niezwykłym zapachem i kolorem.Prezentowana książka przypomina stare, sprawdzone i tradycyjne przepisy...
Ze względu na dostępność produktów nasze dania różnią się w zależności od pór roku. Wiosna to pora dojrzewania nowalijek, latem pojawiają się świeże warzywa i owoce, jesień to czas zbioru owoców w sadach, zimą zaś wykorzystuje się zapasy – mrożonki,...
Czy możliwe jest przygotowanie dla dwóch, a nawet trzech osób za jedyne 10 złotych? Okazuje się, że tak - i wcale nie jest to obiad ubogi i bez smaku. Prezentowana książka to zbiór 50 pomysłów na domowe posiłki, z których...